Кошик
214 відгуків

MAXMUSCLE спортивне харчування, БАДи, аксесуари

+380 (66) 295-00-01
+380 (66) 295-00-01
Viber

Протеїни: користь для спорту, здоров’я та краси тіла

Протеїни: користь для спорту, здоров’я та краси тіла

         Протеїни: користь для спорту, здоров’я та краси тіла

    Що таке протеїн і наскільки він необхідний для нашого організму? 
    Які види протеїну існують сьогодні?
    У чому специфіка кожного з них? 
    Як правильно обрати необхідний саме нам протеїн?
    Які протеїнові продукти найпопулярніші на ринку спортивного харчування зараз?
Спробуймо розібратися в цих важливих для нас питаннях.
Протеїн (з англ. Protein - білок) - це звичайний харчовий високоякісний білок, що є дуже цінною біологічною добавкою до щоденного раціону людини. У нашому організмі білок - важливий будівельний матеріал для побудови й регенерації клітин, синтезу ферментів і гормонів. Білок, розщеплюючись на амінокислоти, сприяє оптимальному метаболізму, перетравлюванню їжі, наповненню організму енергією, нарощенню м’язової тканини, зміцненню імунітету людини.
Білки  містяться насамперед у продуктах тваринного походження. У  рослинній їжі вони теж є, проте з іншим амінокислотним складом та нижчою біологічною доступністю.
 Чому виникає потреба в додатковому прийомі протеїнових добавок?  У  спортсменів, наприклад, енергозатрати вищі, ніж у звичайних людей, тому протеїн у спорті – ваш постійний помічник. Це життєво необхідна речовина, без якої системи організму спортсмена просто не можуть повноцінно функціонувати, а спортивні досягнення  неможливі.
Проте слід запам'ятати таку важливу річ: не кількість протеїну визначає ваш результат, а його якість! Саме тому потрібно вибрати серед усіх протеїнових продуктів той, який принесе вам найбільше користі.
За походженням протеїн буває тваринний і рослинний. Серед тваринних найпопулярнішим вважається сироватковий і казеїновий протеїни, серед рослинних – соєвий. Існує ще й комплексний протеїн, що становить суміш різних протеїнів у певних пропорціях.
Виділити певні види протеїну найдоцільніше за джерелом їх отримання. Акцентуймо увагу на найбільш поширених серед спортсменів видах протеїнових продуктів, що завоювали заслужену популярність на ринку товарів для спорту.
1.Сироватковий протеїн – це найбільш ефективний білок, що швидко й легко всмоктується й засвоюється організмом. Цей протеїн добувають шляхом висушування молочної сироватки, унаслідок чого  отримують  білок із високою біологічною цінністю. 
Основна перевага сироваткового протеїну в тому, що він підсилює й стимулює метаболізм м’язів, сприяючи нарощенню й підтримці чистої сухої м’язової маси. Саме за ефективність, високу якість і найбільшу швидкість засвоєння спортсмени цінують цей протеїн.
Відповідно до ступеня очищення сироватковий протеїн   поділяють на групи.
Концентрат протеїну  містить 60-70% білка,  його отримують шляхом глибокої фільтрації сироватки. Концентрат цінний для організму тим, що містить на 25% більше ВСАА та амінокислот порівняно з іншими типами білка. Отже, такий протеїн дуже дієвий при нарощенні сухої м’язової маси й підсиленні анаболічної дії, спалюванні зайвих жирових відкладень і ефективному відновленні організму.
Радимо вам звернути увагу на такі ефективні протеїнові продукти:
•    Whey Protein Professional, Scitec Nutrition, Угорщина.
•    Impact Whey Protein MyProtein, Англія.
•    100% Instant Whey,Чехія
Ізолят протеїну – найчистіший білок (90%). Це  чистий білковий продукт глибокої очистки й бездоганної якості, де мінімум вуглеводів, немає лактози й жиру, а концентрація протеїну 80 -100%. Ізолят засвоюється швидше, ніж концентрат, живлячи м’язи необхідними речовинами й забезпечуючи бажані результати в спорті.
Виробники спортивного харчування пропонують вам
•    100% Whey Isolate Scitec Nutrition , Угорщина.
•    IsoWhey Zero BioTech, Угорщина. 
•    Protein Caffé Isolate,Чехія
 Гідролізат протеїну вирізняється найшвидшим періодом засвоєння (упродовж 20-30 хвилин) та якісно новим ступенем очистки білка. На відміну від класичного сироваткового ізоляту, білки в гідролізаті піддаються частковій ферментації панкреатином.
Оскільки сироваткові протеїни швидко засвоюються, найдоцільніше вживати їх зранку та відразу після тренування, розмішуючи з водою, щоб пришвидшити анаболізм, збільшити рівень енергії та сили. Разова порція повинна містити 20-30 грамів продукту.
•    Hydro Isolate 90%,Чехія
         2.Молочний протеїн - це білкова суміш, яка складається з казеїну (80%) і сироватки (20%). Цей білок виробляють з молока, видаляючи жири й вуглеводи та залишаючи чистий білок. Він має високу концентрацію та багатий склад (поліпептидні й білкові компоненти, вітамінні й мінеральні комплекси, амінокислоти).
 Молочний білок випускається в 3 різновидах.
 Концентрат протеїну (білок складає від 35 до 85%) – найдешевший. У ньому  є лактоза, жири, групи амінокислот. 
Ізолят — більш очищений концентрат (білок — 95%), без лактози й жиру, а отже, підходить для вживання до й після силових спортивних занять. Ціна ізоляту молочного протеїну прийнятна для більшості споживачів. 
Гідролізат — молочний протеїн, виготовлений шляхом гідролізу (розщеплення більших молекул білка на дрібніші). Цей білок потребує мінімум затрат організму на його всмоктування та засвоєння протеїну. Єдиний недолік  продукту - це його висока вартість. 
Молочний протеїн бажано вживати між основними прийомами їжі в якості додаткового джерела білка або перед сном, аби уповільнити нічний катаболізм.
Варто звернути увагу на міцелярний казеїн Extrifit Micelar Casein. Його переваги - у довготривалому періоді вивільнення амінокислот і всмоктування їх м’язами, що живляться необхідними речовинами постійно, навіть під час сну.  
Extrifit Micelar Casein,Чехія
3.М'ясний протеїн - білок, сировиною для виробництва якого використовують м'ясо тварин: яловичину, іноді м'ясо курей. Цей вид протеїну вживають люди, які не переносять лактози. Він добувається з яловичини способом  гідролізу, має багатий склад  незамінних амінокислот, як і сироватковий білок, не містить жиру, холестерину, лактози та глютену. 
Проте відмінна особливість м'ясного протеїну в тому, що він збагачений креатином – складником натурального м’яса. Тваринне походження білка забезпечує надходження в організм потрібних амінокислот, що стимулюють метаболізм. 
М'ясний протеїн доцільніше вживати до й після тренувань для швидкого відновлення м’язової маси, а також між основними прийомами їжі, аби збагатити організм додатковою кількістю білка.
Виробники спортивних продуктів пропонують вам якісні добавки на основі м’ясного протеїну
Extrifit PeptiBeef,Чехія
          4.Яєчний протеїн – це продукт на основі яєчного білка, що не менш цінний за біологічними властивостями, ніж сироватковий, хоча засвоюється організмом довше. Однак через більш складний та дорогий процес виробництва цей вид протеїну не такий популярний, як інші.  
Яєчний білок містить альбумін, що споріднений із м'язовими тканинами людини за складом амінокислот. Білки яєць також містять фолієву кислоту, біотин, вітаміни В2, B3 та речовини, що стимулюють кровопостачання.
Вживати яєчний протеїн можна до й після тренування, зранку та ввечері, оскільки швидкість його всмоктування середня. 
5.Комплексний протеїн містить кілька різних джерел білка:  сироватковий (два - три види), яєчний, казеїновий протеїни. За швидкістю засвоєння сюди входять швидкий протеїн і сповільнений. А значить, відчуття насичення організму зберігатиметься  триваліший час. 
Такий протеїн – ідеальний варіант для заміни перекусів між прийомами їжі.  Комплексний протеїн є одним з найкращих для набору м’язової маси й формування правильного гарного рельєфу тіла.
Провідні виробники спортивного харчування пропонують вам сучасні варіанти ефективних комплексних протеїнів
•    100% Whey Protein Professional  Scitec Nutrition , Угорщина.
    6.Рослинний протеїн можна вживати вегетаріанцям та веганам.  Він добре діє на організм, сприяючи нарощенню м'язової маси та збільшенню витривалості й сили.
Найбільш популярним рослинним білком є  соєвий протеїн, який добувають із соєвого борошна.
Перевагою цього протеїну є повільне засвоєння, тому він підходить тим, хто прагне зберегти свою фізичну форму тривалий період. Вживають соєвий білок уранці, ввечері та між прийомами їжі, однак у ньому, порівняно з яєчним, немає повного комплексу необхідних амінокислот.  
Vegan 80 PeptiBeef,Чехія
Насамкінець слід зауважити, що протеїни - це частина додаткового харчування, що підвищує рівень спожитого вами протягом дня білка. Білки в спортивних добавках не можуть замінити повноцінного збалансованого харчування.
 Оберіть свій здоровий стиль життя, повноцінний раціон, багатий протеїнами, регулярно займайтеся спортом, слідкуйте за своїм тілесним та духовним  здоров’ям – і ви зможете повністю реалізувати себе та стати щасливими!
                                                                                                                                                                                                                                                 Max Muscle

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner