Xanthan Gum: ксантанова камедь — універсальний природний загущувач і стабілізатор

Xanthan Gum: ксантанова камедь — універсальний природний загущувач і стабілізатор
Камедь ксантану — це природна речовина мікробного походження, полісахарид, який утворюється в процесі ферментації цукрів за допомогою бактерій виду Xanthomonas campestris. У природі ці бактерії виявили на листках хрестоцвітих овочів (різних сортів капусти).
Ксантанова камедь є багатим джерелом харчових волокон. Вона складається з глюкози, манози й глюкуронової кислоти; легко розчиняється у воді різної температури, у молоці й цукрових розчинах, стійка до заморожування й до зміни показника рН.
У сучасній науці ксантан є продуктом ферментації кукурудзяного крохмалю мікроорганізмами Xanthomonas campestris, який виготовляють для створення нового універсального типу загущувачів у харчових продуктах, оскільки він легко сприяє в’язкості будь-яких продуктів без вмісту глютену. При цьому продукти не втрачають своєї якості й смаку.
Ксантанова камедь виготовляється у формі порошку білого чи кремового кольору, який застосовують як харчову добавку (Е415) у випічці, сиропах, соусах, морозиві, йогуртах, сирах тощо для створення й збереження необхідної консистенції, текстури та форми завдяки мінімальній кількості цього загущувача (0,02% — 1% від загальної маси продукту).
Корисні властивості загущувача Xanthan Gum
Є натуральним полісахаридом, що виготовлений способом ферментації для утворення в'язких розчинів, чудовий безпечний замінник глютену;
має стабільні, незалежні від умов якості, підходить для загущення всіх продуктів, зокрема й алкоголю;
розріджується під час струшування, зберігає вологість продуктів і в'язкість у гарячому стані й за умов низьких концентрацій;
стабілізує піну, зберігає консистенцію, утворюючи прозорий гель у воді з рН 3-12 (за відсутності жирів); в’язкість вища при додаванні електролітів (NaCl);
чудовий загущувач і стабілізатор для застосування в багатьох харчових, медичних і косметичних засобах;
універсальний у використанні (харчова й косметична промисловість); не змінюється при поєднанні з гуаровою камеддю, камеддю тари й ріжкового дерева;
під час білкової дієти Дюкана Xanthan Gum застосовують для загущення молока й заміни борошна/ кукурудзяного крохмалю в тісті; подовжує відчуття ситості;
не має протипоказань для вживання, адже зовсім не засвоюється організмом; безпечний продукт із низькою алергенністю, офіційно дозволений у багатьох країнах.
NOW Foods Xanthan Gum (Чистий ксантан у порошку), 170 г.
Bob's Red Mill Xanthan Gum, 227 г.
Wolfberry Xanthan Gum, 100 г.
Ostrovit Xanthan Gum, 200 г.
Agnex Guma Ksantan, 1кg.
Ці та інші дієтичні продукти й ще багато ефективних
вітамінів і БАДів для повноцінного харчування й зміцнення здоров’я ви можете замовити на сайті Maxmuscle.in.ua за доступними цінами. Висока якість продукції та швидка доставка «Новою поштою» гарантовані!
NOW Foods Xanthan Gum (Чистий ксантан у порошку), 170 г
Органічний порошок ксантанової камеді від американського виробника NOW Foods є екологічно чистим природним полісахаридом — універсальним загущувачем, стабілізатором і емульгатором.
Ксантанова камедь — часто вживаний у різних стравах загущувач, що в малих дозах збільшує в'язкість продуктів, зокрема й рідин. Це чудове доповнення до рецептів наших улюблених страв (майонезу, соусів, соусів, морозива, заправок, сиропів, випічки тощо). Вона зберігає консистенцію, смак, колір і м’яку текстуру продуктів, не змінюючи своїх властивостей при коливанні температур.
Продукти з додаванням ксантанової камеді стають псевдопластичними: при перемішуванні на короткий час — рідкими, у стані спокою — знову густішають.
У соусах, майонезах ксантан стабілізує емульсію, не допускаючи відділення олії та не змінюючи кольору, смаку й запаху продуктів.
Ксантанову камедь (Е415) використовують як регулятор у виробництві продуктів харчування; як стабілізатор — у косметичних засобах (наприклад, у складі зубних паст).
Ксантан наявний у складі випічки без глютену, він може чудово поєднуватися з желатином, яблучним пектином, крохмалем та іншими загущувачами. Безпечний для вживання, відповідає всім стандартам якості харчових продуктів.
Розмір 1 порції: 1/2 ч. л. (1,6 г).
Порцій у контейнері: близько 106.
Склад 1 порції:
Калорії — 5
Калорії від жиру — 0
Усього жирів — 0 г
Насичений жир — 0 г
Трансжир — 0 г
Холестерин — 0 мг
Натрій — 15 мг
Усього вуглеводів — 1 г
Дієтичне волокно — 1 г
Цукор — 0 г
Білки — 0 г.
Інші інгредієнти: чиста ксантанова камедь.
Кількість в 1 упаковці: 170 г.
Країна-виробник: США.
Рекомендації щодо використання: застосовувати у випічці, напоях та інших продуктах згідно з рецептом страв.
Камедь ксантану — це природна речовина мікробного походження, полісахарид, який утворюється в процесі ферментації цукрів за допомогою бактерій виду Xanthomonas campestris. У природі ці бактерії виявили на листках хрестоцвітих овочів (різних сортів капусти).
Ксантанова камедь є багатим джерелом харчових волокон. Вона складається з глюкози, манози й глюкуронової кислоти; легко розчиняється у воді різної температури, у молоці й цукрових розчинах, стійка до заморожування й до зміни показника рН.
У сучасній науці ксантан є продуктом ферментації кукурудзяного крохмалю мікроорганізмами Xanthomonas campestris, який виготовляють для створення нового універсального типу загущувачів у харчових продуктах, оскільки він легко сприяє в’язкості будь-яких продуктів без вмісту глютену. При цьому продукти не втрачають своєї якості й смаку.
Ксантанова камедь виготовляється у формі порошку білого чи кремового кольору, який застосовують як харчову добавку (Е415) у випічці, сиропах, соусах, морозиві, йогуртах, сирах тощо для створення й збереження необхідної консистенції, текстури та форми завдяки мінімальній кількості цього загущувача (0,02% — 1% від загальної маси продукту).
Корисні властивості загущувача Xanthan Gum
Є натуральним полісахаридом, що виготовлений способом ферментації для утворення в'язких розчинів, чудовий безпечний замінник глютену;
має стабільні, незалежні від умов якості, підходить для загущення всіх продуктів, зокрема й алкоголю;
розріджується під час струшування, зберігає вологість продуктів і в'язкість у гарячому стані й за умов низьких концентрацій;
стабілізує піну, зберігає консистенцію, утворюючи прозорий гель у воді з рН 3-12 (за відсутності жирів); в’язкість вища при додаванні електролітів (NaCl);
чудовий загущувач і стабілізатор для застосування в багатьох харчових, медичних і косметичних засобах;
універсальний у використанні (харчова й косметична промисловість); не змінюється при поєднанні з гуаровою камеддю, камеддю тари й ріжкового дерева;
під час білкової дієти Дюкана Xanthan Gum застосовують для загущення молока й заміни борошна/ кукурудзяного крохмалю в тісті; подовжує відчуття ситості;
не має протипоказань для вживання, адже зовсім не засвоюється організмом; безпечний продукт із низькою алергенністю, офіційно дозволений у багатьох країнах.
NOW Foods Xanthan Gum (Чистий ксантан у порошку), 170 г.
Bob's Red Mill Xanthan Gum, 227 г.
Wolfberry Xanthan Gum, 100 г.
Ostrovit Xanthan Gum, 200 г.
Agnex Guma Ksantan, 1кg.
Ці та інші дієтичні продукти й ще багато ефективних
вітамінів і БАДів для повноцінного харчування й зміцнення здоров’я ви можете замовити на сайті Maxmuscle.in.ua за доступними цінами. Висока якість продукції та швидка доставка «Новою поштою» гарантовані!
NOW Foods Xanthan Gum (Чистий ксантан у порошку), 170 г
Органічний порошок ксантанової камеді від американського виробника NOW Foods є екологічно чистим природним полісахаридом — універсальним загущувачем, стабілізатором і емульгатором.
Ксантанова камедь — часто вживаний у різних стравах загущувач, що в малих дозах збільшує в'язкість продуктів, зокрема й рідин. Це чудове доповнення до рецептів наших улюблених страв (майонезу, соусів, соусів, морозива, заправок, сиропів, випічки тощо). Вона зберігає консистенцію, смак, колір і м’яку текстуру продуктів, не змінюючи своїх властивостей при коливанні температур.
Продукти з додаванням ксантанової камеді стають псевдопластичними: при перемішуванні на короткий час — рідкими, у стані спокою — знову густішають.
У соусах, майонезах ксантан стабілізує емульсію, не допускаючи відділення олії та не змінюючи кольору, смаку й запаху продуктів.
Ксантанову камедь (Е415) використовують як регулятор у виробництві продуктів харчування; як стабілізатор — у косметичних засобах (наприклад, у складі зубних паст).
Ксантан наявний у складі випічки без глютену, він може чудово поєднуватися з желатином, яблучним пектином, крохмалем та іншими загущувачами. Безпечний для вживання, відповідає всім стандартам якості харчових продуктів.
Розмір 1 порції: 1/2 ч. л. (1,6 г).
Порцій у контейнері: близько 106.
Склад 1 порції:
Калорії — 5
Калорії від жиру — 0
Усього жирів — 0 г
Насичений жир — 0 г
Трансжир — 0 г
Холестерин — 0 мг
Натрій — 15 мг
Усього вуглеводів — 1 г
Дієтичне волокно — 1 г
Цукор — 0 г
Білки — 0 г.
Інші інгредієнти: чиста ксантанова камедь.
Кількість в 1 упаковці: 170 г.
Країна-виробник: США.
Рекомендації щодо використання: застосовувати у випічці, напоях та інших продуктах згідно з рецептом страв.
- Ефірні олії від американської компанії NOW FoodsЕфірні олії від американської компанії NOW FoodsЕфірні олії від американської компанії NOW Foods
- Кардіокомплекси на основі рослинних екстрактів і амінокислотКардіокомплекси на основі рослинних екстрактів і амінокислотКардіокомплекси на основі рослинних екстрактів і амінокислот